Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kluski jak mówią śląskie , ale przygotowane z batatów. Brakło mi ziemniaków a miałam w zapasie bataty więc postanowiłam przygotować z nich kluski do obiadu. Kluski wyszły bardzo smaczne. Podałam je z sosem i mięsem nawet się nie spodziewałam że obiad będzie taki smaczny. Polecam
garnek, praska, nóż, miska,
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44438
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 33
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44438
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 33
Składniki
Ziemniaki po obraniu i ugotowaniu odcedzić , a następnie przecisnąć przez praskę do miski. Wyrównać i podzielić na 4 części , jedną część wyjąć i położyć na pozostałych ziemniakach, a w puste miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną , wbić jajko doprawić solą do smaku i dokładnie wymieszać do całkowitego połączenia składników. Rękoma nabierać porcje ciasta , formować kluski delikatnie je spłaszczać , palcem lekko zrobić dziurkę . Wrzucać na gotującą , osoloną wodę i gotować 0d 3 - 5 minut od momentu wypłynięcia nad wodę. Podawać do drugiego dania. Smacznego
Ziemniaki przygotowane do gotowania.
Przygotowanie składników.
Kluski gotowe do gotowania.