Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki są identyczne jak na kopytka ale z dodatkiem dyniowego puree. Ja najczęściej robię zamiast leniwych okrągłe kluseczki. Wykonanie sprawia mi mniej zachodu. Nie muszę wyciągać stolnicę, a potem ją czyścić.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27415
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27415
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Następnie przepuścić je przez praskę. Przestudzić. Wbić jajko. Dodać obie mąki, dyniowe puree, sól i pieprz. Zagnieść ciasto. Odrywać kawałki i formować małe kluski. Nie większe niż tradycyjne kopytka. Gotuje się je krótko, 1-2 minuty od chwili wypłynięcia. Zbyt duże kluski mogą się tak szybko nie dogotować. Wyjmować łyżką cedzakową. Rozłożone na talerzach polać roztopionym masłem. Podawać z surówką. Gdyby komuś forma klusek nie odpowiadała, zawsze można z tego ciasta zrobić kopytka. A dynia jest bardzo wartościowa i niskokaloryczna.