Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone kluski z dziurką ze skwarkami i cebulą, podane z sałatką z kapusty, marchewki i papryki.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 744
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1865
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 744
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1865
Składniki
Pokrojony wędzony boczek smażymy na rozgrzanej bez tłuszczu patelni, tłuszcz wytopi się z boczku. Gdy skwarki zarumienią się dodajemy pokrojoną w ćwiartki cebulę i smażymy do ładnego jej zeszklenia. Gdy cebula ładnie będzie zeszklona układamy na patelni wcześniej ugotowane, ostudzone kluski. Kluski smażymy razem ze skwarkami z cebulą.
Usmażone kluski podajemy posypane skwarkami z cebulą oraz z sałatką z kapusty,marchewki i papryki. Smacznego!!!