Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone kluski z dziurką ze skwarkami i cebulą, podane z sałatką z kapusty, marchewki i papryki.
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 96
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 4014
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 563
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 96
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 4014
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 563
Składniki
Pokrojony wędzony boczek smażymy na rozgrzanej bez tłuszczu patelni, tłuszcz wytopi się z boczku. Gdy skwarki zarumienią się dodajemy pokrojoną w ćwiartki cebulę i smażymy do ładnego jej zeszklenia. Gdy cebula ładnie będzie zeszklona układamy na patelni wcześniej ugotowane, ostudzone kluski. Kluski smażymy razem ze skwarkami z cebulą.
Usmażone kluski podajemy posypane skwarkami z cebulą oraz z sałatką z kapusty,marchewki i papryki. Smacznego!!!