Szybkie, proste i swojskie danie z wykorzystaniem klusek ziemniaczanych. Sprawdzą się w nim kopytka, śląskie czy szare kluski.
Kluski z kiełbasą i cebulą
Składniki
- Dowolne kluski ziemniaczane - 400g
- Kiełbasa - 400g
- Cebula - 4szt
- Olej - 1 łyżka
- Musztarda francuska - 2 łyżki
- Pieprz, papryka słodka i ostra
Składniki
- Dowolne kluski ziemniaczane - 400g
- Kiełbasa - 400g
- Cebula - 4szt
- Olej - 1 łyżka
- Musztarda francuska - 2 łyżki
- Pieprz, papryka słodka i ostra

Etapy przygotowania
Kiełbasę kroimy w plasterki, a cebulę w piórka. Na patelni, na oleju przesmażamy kiełbasę. Gdy lekko się zarumieni dodajemy cebulę, musztardę i przyprawy. Smażymy, aż cebula będzie szklista. Na końcu dodajemy ugotowane kluski i smażymy jeszcze 3 minuty, delikatnie mieszając.

Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 18569
Ostatnio komentowane przepisy

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 18569



Składniki
- Dowolne kluski ziemniaczane - 400g
- Kiełbasa - 400g
- Cebula - 4szt
- Olej - 1 łyżka
- Musztarda francuska - 2 łyżki
- Pieprz, papryka słodka i ostra
Kiełbasę kroimy w plasterki, a cebulę w piórka. Na patelni, na oleju przesmażamy kiełbasę. Gdy lekko się zarumieni dodajemy cebulę, musztardę i przyprawy. Smażymy, aż cebula będzie szklista. Na końcu dodajemy ugotowane kluski i smażymy jeszcze 3 minuty, delikatnie mieszając.
Pyszotka:)