Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne syte kluski z dodatkiem mięsa. Robię je często gdyż moja rodzina je uwielbia i bardzo szybko znikają z talerza.
garnek, praska do ziemniaków, łyżka cedzakowa,
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 49
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 140
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4195
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 49
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 140
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4195
Składniki
Ziemniaki obieramy, płuczemy gotujemy, przeciskamy przez praskę dodajemy jajko. Ciasto dzielimy na 4 części. Jedną część wyjąć na resztę ziemniaków, a w puste miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną. Dobrze wymieszać. Mielone doprawić tak jak na klopsy. Lepimy kuleczki wielkości orzecha włoskiego lecz nie obtaczamy w tartej bułce. Wodę zagotować i do gotującej wody włożyć klopsiki, lekko je po gotować, przestudzić. Bierzemy po trochę ciasta na rękę rozkładamy ciasto i na ciasto kładziemy po jednym klopsiku zlepiamy. Wkładamy do gotującej wody i gotujemy do wypłynięcia. Polewamy sosikiem.