Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzinka bardzo lubi kluski śląskie , więc ja staram się zawsze wzbogacić o coś nowego , ulepszyć smak klusek. Dzisiejsze są z dodatkiem prażonej cebuli.
miska, praska, garnek
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Składniki
Ugotowane ziemniaki ubij dokładnie tłuczkiem lub przeciśnij przez praskę, przełóż do miski i dokładnie wyrównaj. Ciasto podziel na 4 części i 1/4 porcji ziemniaków wyjmij na talerz, a miejsce po ziemniakach wypełnij dodając mąką ziemniaczaną. Następnie dodaj wyjęte ziemniaki, jajko , wsyp łyżeczkę soli oraz prażoną cebulkę. Całość wymieszaj na jednolite, gładkie ciasto.
Ciasto na kluski śląskie gotowe.
Kluski gotowe do gotowania.
Kluski podczas gotowania.