Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta duszona z dodatkiem małych pomidorków, zaprawiona śmietaną z kluskami robionymi tak jak klasyczne leniwe ale z dodatkiem wędzonego twarogu.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40594
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 967
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 242
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3297
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40594
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 967
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 242
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3297
Składniki
Twaróg przełożyć do miski i rozdrobnić go dokładnie widelcem. Dodać jajko sól, pieprz i wymieszać. Następnie dodać mąkę, wymieszać widelcem a następnie ręką zagnieść ciasto. Odstawić pod przykryciem na ok 30 min żeby ciasto odpoczęło.
Przygotować kapustę: posiekać cebulę i czosnek. Z kapusty wykroić głąb i twarde części, a liście drobno posiekać.
W dużym garnku rozgrzać oliwę, wrzucić posiekaną cebulę, chwilę podsmażyć a jak zacznie się rumienić dodać czosnek. Po 1 minucie dodać posiekaną kapustę i całość przesmażyć mieszając ok 10 minut.
Kapustę zalać rosołkiem, gotować 25 minut.
W tym czasie przygotować kluski: ciasto podzielić na 4 części. Na blacie wysypanym mąką rolować z każdej części długi wałek. Każdy wałek pociąć na kawałki ok 1 cm.
W dużym garnku zagotować wodę, gotować kluski ( ja gotowałam w 2 partiach) – wrzucać do gorącej wody i czekać aż wypłyną, gotować jeszcze ok 3 minut i wyłowić. Kluski przełożyć na talerz.
Do kapusty dodać pomidorki, dusić pod przykryciem kolejne 5 minut.
Na koniec dodać śmietanę, sól i pieprz, do smaku dobrze wszystko wymieszać, przełożyć kluski i podawać