Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe kluski zacierkowe z domowym pesto. W tym pesto wykorzystałam liście nasturcji, które dodały lekko chrzanowy posmak.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5289
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 842
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11716
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1309
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5289
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 842
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11716
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1309
Składniki
KLUSKI. Zagnieść ciasto dolewając tyle wody aby ciasto nie było zbyt rzadkie, lub twarde ( powinno być elastyczne). Odrywać kawałki ciasta, toczyć rulonik, pokroić, każdego kawałka toczyć kluseczkę. Gotować w osolonej wodzie kilka minut, odlać pół szklanki wody, resztę odcedzić. PESTO. Wszystkie składniki zmiksować rozdrabniaczem lub blenderem, tak aby pozostała dość gładka masa, na koniec doprawić solą i pieprzem. Odcedzone kluski przełożyć na rozgrzaną patelnię, dodać pesto i odrobinę wody z gotowania klusek. Wszystko dokładnie wymieszać i chwilę podgrzewać. Wyłożyć na talerze.