Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe kluski zacierkowe z domowym pesto. W tym pesto wykorzystałam liście nasturcji, które dodały lekko chrzanowy posmak.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2500
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1906
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2500
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1906
Składniki
KLUSKI. Zagnieść ciasto dolewając tyle wody aby ciasto nie było zbyt rzadkie, lub twarde ( powinno być elastyczne). Odrywać kawałki ciasta, toczyć rulonik, pokroić, każdego kawałka toczyć kluseczkę. Gotować w osolonej wodzie kilka minut, odlać pół szklanki wody, resztę odcedzić. PESTO. Wszystkie składniki zmiksować rozdrabniaczem lub blenderem, tak aby pozostała dość gładka masa, na koniec doprawić solą i pieprzem. Odcedzone kluski przełożyć na rozgrzaną patelnię, dodać pesto i odrobinę wody z gotowania klusek. Wszystko dokładnie wymieszać i chwilę podgrzewać. Wyłożyć na talerze.