Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe kluski zacierkowe z domowym pesto. W tym pesto wykorzystałam liście nasturcji, które dodały lekko chrzanowy posmak.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27556
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27556
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Składniki
KLUSKI. Zagnieść ciasto dolewając tyle wody aby ciasto nie było zbyt rzadkie, lub twarde ( powinno być elastyczne). Odrywać kawałki ciasta, toczyć rulonik, pokroić, każdego kawałka toczyć kluseczkę. Gotować w osolonej wodzie kilka minut, odlać pół szklanki wody, resztę odcedzić. PESTO. Wszystkie składniki zmiksować rozdrabniaczem lub blenderem, tak aby pozostała dość gładka masa, na koniec doprawić solą i pieprzem. Odcedzone kluski przełożyć na rozgrzaną patelnię, dodać pesto i odrobinę wody z gotowania klusek. Wszystko dokładnie wymieszać i chwilę podgrzewać. Wyłożyć na talerze.