Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski zapiekane z serem to doskonała propozycja na szybki obiad dla całej rodziny. Niewiele pracy, a zadowolenie domowników gwarantowane. Makaron wychodzi bardzo kremowy i aromatyczny. Koniecznie musicie wypróbować ten przepis!
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 19
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 156
Polecam.
Odsłon: 255
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 171
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 19
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 156
Polecam.
Odsłon: 255
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 171
Składniki
Makaron ugotuj al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Cebulę posiekaj drobno, surowy boczek pokrój w kostkę. Podsmaż na odrobinie oliwy. Odstaw.
Przygotuj ser cheddar i mozzarellę. Pokrój w kostkę albo zetrzyj na tarce. W średnim garnku rozpuść masło. Kiedy się rozpuści, zmniejsz moc palnika do średniego. Wsyp mąkę i zamieszaj energicznie, aby nie było grudek. Dolewaj teraz mleko, cały czas mieszając. Dodaj teraz ser cheddar oraz mozzarellę. Mieszaj i podgrzewaj na małym ogniu. Sos powinien zrobić się gęsty, jeśli będzie zbyt zbity, dodaj jeszcze mleko. Dopraw solą, pieprzem, papryką słodką, czosnkiem granulowanym oraz bazylią.
Połącz makaron z sosem. Przełóż do naczynia żaroodpornego. Posyp serem i włóż do piekarnika na 20 minut na 190 stopni Celsjusza.