Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kluski ziemniaczane trochę w innej odsłonie.
praska , nóż, patelnia, miska, , garnek,
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 704
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 198
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1380
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 704
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 198
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1380
Składniki
Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę. Bułkę pokroić w kostkę i zrumienić na części masła. Ziemniaki przełożyć do miski , dodać mąkę i zrumienioną bułkę , dodać mleko , rozkłócone jajka , pozostałe masło i sól dokładnie wymieszać, aż do uzyskania pulchnego ciasta. Formować okrągłe kluski o średnicy 3 - 4 cm. lub robić tak jak kluski kładzione . Gotować pod przykryciem około 20 minut. Po ugotowaniu polać stopionym boczkiem ze skwarkami i cebulką jako samodzielne danie. Podawać do mięs pieczonych lub duszonych .
Kluski gotowe do podania.