Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kluski ziemniaczane trochę w innej odsłonie.
praska , nóż, patelnia, miska, , garnek,
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21614
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 77
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21614
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 77
Składniki
Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę. Bułkę pokroić w kostkę i zrumienić na części masła. Ziemniaki przełożyć do miski , dodać mąkę i zrumienioną bułkę , dodać mleko , rozkłócone jajka , pozostałe masło i sól dokładnie wymieszać, aż do uzyskania pulchnego ciasta. Formować okrągłe kluski o średnicy 3 - 4 cm. lub robić tak jak kluski kładzione . Gotować pod przykryciem około 20 minut. Po ugotowaniu polać stopionym boczkiem ze skwarkami i cebulką jako samodzielne danie. Podawać do mięs pieczonych lub duszonych .
Kluski gotowe do podania.