Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kluski ziemniaczane trochę w innej odsłonie.
praska , nóż, patelnia, miska, , garnek,
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 452
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666394
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 170
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 768
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5856
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1015
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 452
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666394
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 170
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 768
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5856
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1015
Składniki
Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę. Bułkę pokroić w kostkę i zrumienić na części masła. Ziemniaki przełożyć do miski , dodać mąkę i zrumienioną bułkę , dodać mleko , rozkłócone jajka , pozostałe masło i sól dokładnie wymieszać, aż do uzyskania pulchnego ciasta. Formować okrągłe kluski o średnicy 3 - 4 cm. lub robić tak jak kluski kładzione . Gotować pod przykryciem około 20 minut. Po ugotowaniu polać stopionym boczkiem ze skwarkami i cebulką jako samodzielne danie. Podawać do mięs pieczonych lub duszonych .
Kluski gotowe do podania.