Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne kluski na zdrowy obiad.
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 100
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 37
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35651
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 100
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 37
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35651
Składniki
Wykonanie: Mak zalać gorącym mlekiem i gotować powoli około 30 minut. Następnie zmielić razem z ziemniakami, dodać śmietanę, mąkę, jajka, cukier i migdały. Dobrze wyrobić i przełożyć na stolnicę posypana mąką. Formować wałeczki, kroić ukośnie kluseczki. Wrzucać na osolony wrzątek i gotować około 10 minut do wypłynięcia na powierzchnie. Podawać polane stopionym masełkiem.