Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne kluski na zdrowy obiad.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21525
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 844
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21525
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 844
Składniki
Wykonanie: Mak zalać gorącym mlekiem i gotować powoli około 30 minut. Następnie zmielić razem z ziemniakami, dodać śmietanę, mąkę, jajka, cukier i migdały. Dobrze wyrobić i przełożyć na stolnicę posypana mąką. Formować wałeczki, kroić ukośnie kluseczki. Wrzucać na osolony wrzątek i gotować około 10 minut do wypłynięcia na powierzchnie. Podawać polane stopionym masełkiem.