Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia polska ma swój urok. Powracając z podróży (nie uwłaczając innym kuchniom), koniecznie powracamy do naszej tradycyjnej kuchni. Kluski ziemniaczane z mięsem, marzyły nam się od dawna. Prosto, smacznie i syto.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 790
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22832
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15253
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4951
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 790
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22832
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15253
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4951
Składniki
Farsz: Mięso smażymy na rozgrzanym tłuszczu z dodatkiem posiekanej cebuli. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy. Kluski: Ziemniaki (0,7 kg) gotujemy (studzimy i robimy puree), pozostałe ścieramy na tarce do ziemniaków. Ziemniaki łączymy z jajkiem (wyrabiamy), dodajemy mąkę (ponownie wyrabiamy). Z ciasta formujemy okrągłe placuszki, na środek kładziemy farsz, formujemy „szczelną” kulkę. Gotujemy 7 min. od momentu wypłynięcia na powierzchnię osolonego wrzątku.