Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia polska ma swój urok. Powracając z podróży (nie uwłaczając innym kuchniom), koniecznie powracamy do naszej tradycyjnej kuchni. Kluski ziemniaczane z mięsem, marzyły nam się od dawna. Prosto, smacznie i syto.
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5794
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1129
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1191
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5794
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1129
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1191
Składniki
Farsz: Mięso smażymy na rozgrzanym tłuszczu z dodatkiem posiekanej cebuli. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy. Kluski: Ziemniaki (0,7 kg) gotujemy (studzimy i robimy puree), pozostałe ścieramy na tarce do ziemniaków. Ziemniaki łączymy z jajkiem (wyrabiamy), dodajemy mąkę (ponownie wyrabiamy). Z ciasta formujemy okrągłe placuszki, na środek kładziemy farsz, formujemy „szczelną” kulkę. Gotujemy 7 min. od momentu wypłynięcia na powierzchnię osolonego wrzątku.