Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia polska ma swój urok. Powracając z podróży (nie uwłaczając innym kuchniom), koniecznie powracamy do naszej tradycyjnej kuchni. Kluski ziemniaczane z mięsem, marzyły nam się od dawna. Prosto, smacznie i syto.
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 1433
Rozgrzewająca i treściwa zupa z kiszonej kapusty, ugotowana na wieprzowych og...
Odsłon: 316
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36243
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 1433
Rozgrzewająca i treściwa zupa z kiszonej kapusty, ugotowana na wieprzowych og...
Odsłon: 316
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36243
Składniki
Farsz: Mięso smażymy na rozgrzanym tłuszczu z dodatkiem posiekanej cebuli. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy. Kluski: Ziemniaki (0,7 kg) gotujemy (studzimy i robimy puree), pozostałe ścieramy na tarce do ziemniaków. Ziemniaki łączymy z jajkiem (wyrabiamy), dodajemy mąkę (ponownie wyrabiamy). Z ciasta formujemy okrągłe placuszki, na środek kładziemy farsz, formujemy „szczelną” kulkę. Gotujemy 7 min. od momentu wypłynięcia na powierzchnię osolonego wrzątku.