Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski ziemniaczane ze śliwkami albo inaczej knedle ze śliwkami to pyszne sezonowe danie. Bardzo sycące, które z powodzeniem można podać jaki słodki obiad lub też kolację.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1537
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 53
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1405
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 294
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1537
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 53
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1405
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 294
Składniki
Ugotowane w osolonej wodzie ziemniaki przeciskamy przez praskę Do ziemniaków dodajemy pozostałe składniki: jajko i oba rodzaje mąki Dokładnie wyrabiamy ciasto. Na początku będzie kleiste
Myjemy śliwki, pozbawiamy pestek
Od ciasta odrywamy jego kawałek, rozpłaszczamy w dłoniach, kładziemy na nim śliwkę i zawijamy ją w ciasto. W dłoniach formujemy okrągłą kulkę
W dużym garnku zagotowujemy wodę, delikatnie solimy i wrzucamy kluski. Od momentu ponownego zagotowania sie wody gotujemy 3-4 minuty
Odcedzamy, polewamy wcześniej przygotowaną bułką tartą na maśle z dodatkiem szczypty cynamonu i słodzimy