Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne kluski z tegorocznej dyni, czas na królową jesieni.
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1110
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 950
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1214
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 276
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1110
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 950
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1214
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 276
Składniki
Wykonanie: Dynię pokroić na kawałki i upiec w temperaturze 180 stopni do miękkości. Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Wystudzone ziemniaki obrać i przepuścić przez praskę razem z dynią. Dodać obie mąki, jajko, doprawić solą i pieprzem do smaku i zgnieść dłonią ciasto. Następnie formować z niego wałki i kroić kluski o długości 4 cm. Wrzucać na osolony wrzątek i wyjąć dwie minuty po wypłynięciu. Na suchej patelni usmażyć boczek pokrojony w kostkę. Gotowe kluski okrasić przygotowanym boczkiem i posypać posiekaną kolendrą. Smacznego.