Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne kluski z tegorocznej dyni, czas na królową jesieni.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36463
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 378
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 116
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 361
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9191
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36463
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 378
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 116
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 361
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9191
Składniki
Wykonanie: Dynię pokroić na kawałki i upiec w temperaturze 180 stopni do miękkości. Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Wystudzone ziemniaki obrać i przepuścić przez praskę razem z dynią. Dodać obie mąki, jajko, doprawić solą i pieprzem do smaku i zgnieść dłonią ciasto. Następnie formować z niego wałki i kroić kluski o długości 4 cm. Wrzucać na osolony wrzątek i wyjąć dwie minuty po wypłynięciu. Na suchej patelni usmażyć boczek pokrojony w kostkę. Gotowe kluski okrasić przygotowanym boczkiem i posypać posiekaną kolendrą. Smacznego.