Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne kluski z tegorocznej dyni, czas na królową jesieni.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5798
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8949
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8120
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5575
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5798
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8949
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8120
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5575
Składniki
Wykonanie: Dynię pokroić na kawałki i upiec w temperaturze 180 stopni do miękkości. Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Wystudzone ziemniaki obrać i przepuścić przez praskę razem z dynią. Dodać obie mąki, jajko, doprawić solą i pieprzem do smaku i zgnieść dłonią ciasto. Następnie formować z niego wałki i kroić kluski o długości 4 cm. Wrzucać na osolony wrzątek i wyjąć dwie minuty po wypłynięciu. Na suchej patelni usmażyć boczek pokrojony w kostkę. Gotowe kluski okrasić przygotowanym boczkiem i posypać posiekaną kolendrą. Smacznego.