Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na obiad były kluski inne niż zawsze każdy robi jeśli chcecie przepis to już wam go zostawiam pod podanym linkiem
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44646
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 241
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44646
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 241
Składniki
Do miski dodać przeciśnięte przez praskę ziemniaki z dnia poprzedniego, starty na tarce jarzynowej kalafior oraz mąkę a następnie całe jajko i pozostałe składniki. Całość za pomocą ręki wyrobić na jednolitą masę
Z przygotowanego ciasta nabierać w dłonie dowolną ilość ciasta i kulając w dłoniach uformować kluskę, przygotowane kluski wkładać na gotującą się osoloną wodę i od czasu wypłynięcia ich na wierzch gotować na bardzo wolnym ogniu przez 3 - 5 minut, wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej