Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na obiad były kluski inne niż zawsze każdy robi jeśli chcecie przepis to już wam go zostawiam pod podanym linkiem
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2873
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10057
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2873
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10057
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Składniki
Do miski dodać przeciśnięte przez praskę ziemniaki z dnia poprzedniego, starty na tarce jarzynowej kalafior oraz mąkę a następnie całe jajko i pozostałe składniki. Całość za pomocą ręki wyrobić na jednolitą masę
Z przygotowanego ciasta nabierać w dłonie dowolną ilość ciasta i kulając w dłoniach uformować kluskę, przygotowane kluski wkładać na gotującą się osoloną wodę i od czasu wypłynięcia ich na wierzch gotować na bardzo wolnym ogniu przez 3 - 5 minut, wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej