Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna kompozycja smakowa. To takie "pyzy" z mięsem.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 585
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 764
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 263
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 585
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 764
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 263
Składniki
Filety razem z migdałami, kuminem, kolendrą, imbirem, czosnkiem i natką, mielimy. Mieszamy z oliwą, curry, doprawiamy solą i pieprzem. Ziemniaki i marchew obieramy, płuczemy, kroimy w kostkę, gotujemy w osolonym wrzątku. Ziemniaki i marchew tłuczemy (ostudzone), dodajemy jajko, sól, mieszamy z mąką (partiami- w zależności od rodzaju użytych ziemniaków). Wyrabiamy ciasto. Formujemy wałki o średnicy 4 cm i kroimy na 4 cm kawałki. Farsz formujemy w kształt orzecha włoskiego, obtaczamy ciastem. Dokładnie zlepiamy. Knedle gotujemy w osolonym wrzątku do momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Podajemy z cebulą podsmażoną na oliwie.