Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna kompozycja smakowa. To takie "pyzy" z mięsem.
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2050
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 310
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 861
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 999
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 312
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2050
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 310
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 861
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 999
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 312
Składniki
Filety razem z migdałami, kuminem, kolendrą, imbirem, czosnkiem i natką, mielimy. Mieszamy z oliwą, curry, doprawiamy solą i pieprzem. Ziemniaki i marchew obieramy, płuczemy, kroimy w kostkę, gotujemy w osolonym wrzątku. Ziemniaki i marchew tłuczemy (ostudzone), dodajemy jajko, sól, mieszamy z mąką (partiami- w zależności od rodzaju użytych ziemniaków). Wyrabiamy ciasto. Formujemy wałki o średnicy 4 cm i kroimy na 4 cm kawałki. Farsz formujemy w kształt orzecha włoskiego, obtaczamy ciastem. Dokładnie zlepiamy. Knedle gotujemy w osolonym wrzątku do momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Podajemy z cebulą podsmażoną na oliwie.