Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z dodatkiem piwa smakują wybornie.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1587
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 963
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1587
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 963
Składniki
Sposób przygotowania: Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, przestudzić i dokładnie utłuc
Bułkę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na boczku.
Następnie zmieszać z ziemniakami, jajkami roztrzepanymi, wsypać obie mąki i pietruszkę i dokładnie wyrobić masę.
Formować małe kulki i ugotować w osolonym wrzątku. Po ugotowaniu okrasić knedelki prażoną bułką z masłem lub polać dowolnym sosem