Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 65
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 148
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2524
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 65
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 148
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2524
Składniki
Jajka umyj, rozbij oddzielając żółtka od białek. Utrzyj masło z cukrem wanilinowym i dodawaj po jednym żółtku. Nie przerywając ucierania, dosypuj powoli kaszę mannę i sól. Po chwili dodaj białka (możesz je ubić, ale nie jest to konieczne) i wymieszaj. Następnie dodawaj po porcji (dobrze zmielonego, gładkiego) twarogu oraz po łyżce mąki. Ucieraj składniki aż ciasto będzie gładkie (powinno lepić się do dłoni). Uformuj kulę, owiń folią. Schładzaj 45 minut. Śliwki umyj, osusz i ostrożnie usuń pestki. Z ciasta uformuj walec i pokrój na kilkucentymetrowe kawałki. W kawałku ciasta ułóż śliwkę, zlep, utocz w dłoniach kulkę (zwilżać przy tym dłonie zimną wodą). Wrzucaj po kilka knedli na osolony i osłodzony wrzątek. Gotuj każdą porcję knedli około 15 minut. Na patelni rozgrzej masło i zrumień bułkę tartą. Następnie dosyp oba rodzaje cukru i cynamon, wymieszaj. W panierce obtaczaj ciepłe knedle i od razu podawaj.