Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Knedle te są mięciutkie, delikatne w smaku i bardzo sycące. Najbardziej lubię je polane masłem i posypane cukrem. Ale można także podać je posypane białym serem, ze śmietaną bądź z zrumienioną na maśle bułką tartą.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 108
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 319
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2679
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9612
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 108
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 319
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2679
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9612
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy i obieramy, a następnie przekręcamy przez maszynkę do mięsa lub ucieramy na tarce. Do masy ziemniaczanej dodajemy jajko, mąkę i szczyptę soli. Szybko wyrabiamy ciasto, wałkujemy i wycinamy z niego kwadraty, w które zawijamy owoce i formujemy knedle. Knedle wrzucamy do lekko osolonej wrzącej wody i wyjmujemy, gdy wypłyną na wierzch. Knedle polewamy roztopionym masłem i posypujemy cukrem.