Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Knedle te są mięciutkie, delikatne w smaku i bardzo sycące. Najbardziej lubię je polane masłem i posypane cukrem. Ale można także podać je posypane białym serem, ze śmietaną bądź z zrumienioną na maśle bułką tartą.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 54
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 155
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2828
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4199
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 54
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 155
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2828
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4199
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy i obieramy, a następnie przekręcamy przez maszynkę do mięsa lub ucieramy na tarce. Do masy ziemniaczanej dodajemy jajko, mąkę i szczyptę soli. Szybko wyrabiamy ciasto, wałkujemy i wycinamy z niego kwadraty, w które zawijamy owoce i formujemy knedle. Knedle wrzucamy do lekko osolonej wrzącej wody i wyjmujemy, gdy wypłyną na wierzch. Knedle polewamy roztopionym masłem i posypujemy cukrem.