Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Knedle te są mięciutkie, delikatne w smaku i bardzo sycące. Najbardziej lubię je polane masłem i posypane cukrem. Ale można także podać je posypane białym serem, ze śmietaną bądź z zrumienioną na maśle bułką tartą.
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 535
Surówkę z pora można przygotować na wiele różnych sposobów. Najczęściej jedna...
Odsłon: 1519
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 742
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1446
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 535
Surówkę z pora można przygotować na wiele różnych sposobów. Najczęściej jedna...
Odsłon: 1519
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 742
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1446
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy i obieramy, a następnie przekręcamy przez maszynkę do mięsa lub ucieramy na tarce. Do masy ziemniaczanej dodajemy jajko, mąkę i szczyptę soli. Szybko wyrabiamy ciasto, wałkujemy i wycinamy z niego kwadraty, w które zawijamy owoce i formujemy knedle. Knedle wrzucamy do lekko osolonej wrzącej wody i wyjmujemy, gdy wypłyną na wierzch. Knedle polewamy roztopionym masłem i posypujemy cukrem.