Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Knedle to danie szybkie i łatwe w wykonaniu. Pomimo swej kaloryczności są daniem gotowanym co sprawia, że są lekkostrawne.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 721
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2062
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4052
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4047
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 721
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2062
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4052
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4047
Składniki
Twaróg łączymy z olejem, jajkiem, mąką i szczyptą soli. Wyrabiamy gładkie ciasto. z owoców wyjmujemy pestki przecinając z jednego boku i do środka każdego owocu wsypać 1 łyżeczkę cukru. Ciasto dzielimy na 10 części, każdą część rozwałkować i położyć na środek owoc i obkleić ciastem dookoła formując kulę. Gotowe knedle wkładamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 10 min od ponownego zagotowania . Na patelni na koniec gotowania knedli roztapiamy masło. Ugotowane knedle kładziemy na talerze, posypujemy cukrem i cynamonem i polewamy roztopionym masłem.