Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Knedle to danie szybkie i łatwe w wykonaniu. Pomimo swej kaloryczności są daniem gotowanym co sprawia, że są lekkostrawne.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 874
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2744
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3220
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 874
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2744
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3220
Składniki
Twaróg łączymy z olejem, jajkiem, mąką i szczyptą soli. Wyrabiamy gładkie ciasto. z owoców wyjmujemy pestki przecinając z jednego boku i do środka każdego owocu wsypać 1 łyżeczkę cukru. Ciasto dzielimy na 10 części, każdą część rozwałkować i położyć na środek owoc i obkleić ciastem dookoła formując kulę. Gotowe knedle wkładamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 10 min od ponownego zagotowania . Na patelni na koniec gotowania knedli roztapiamy masło. Ugotowane knedle kładziemy na talerze, posypujemy cukrem i cynamonem i polewamy roztopionym masłem.