Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Knedle ziemniaczane z owocami to bardzo smaczne i łatwe do przygotowania, tanie danie na słodko. Do knedli można wykorzystać ziemniaki pozostałe z poprzedniego obiadu.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7520
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2492
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7520
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2492
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, przecisnąć przez praskę, ostudzić. ( mogą być pozostałe z poprzedniego obiadu). Mąki przesiać, dodać ziemniaki, roztrzepane jajko.
Szybko zagnieść ciasto, utoczyć wałeczki, pokroić na kawałki.
Każdy kawałek ciasta rozpłaszczyć, ułożyć połówkę moreli.
W miejsce pestki włożyć po 1-2 rodzynki i przykryć połówką śliwki.
Zawinąć ciastem i dokładnie zlepić. Wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować na wolnym ogniu 12-15 minut.
Wyjąć łyżką cedzakową, ułożyć na talerze, posypać cukrem i dodać porcję bitej śmietany.