Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Knedle ziemniaczane z owocami to bardzo smaczne i łatwe do przygotowania, tanie danie na słodko. Do knedli można wykorzystać ziemniaki pozostałe z poprzedniego obiadu.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7876
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1106
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13644
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7876
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1106
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13644
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, przecisnąć przez praskę, ostudzić. ( mogą być pozostałe z poprzedniego obiadu). Mąki przesiać, dodać ziemniaki, roztrzepane jajko.
Szybko zagnieść ciasto, utoczyć wałeczki, pokroić na kawałki.
Każdy kawałek ciasta rozpłaszczyć, ułożyć połówkę moreli.
W miejsce pestki włożyć po 1-2 rodzynki i przykryć połówką śliwki.
Zawinąć ciastem i dokładnie zlepić. Wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować na wolnym ogniu 12-15 minut.
Wyjąć łyżką cedzakową, ułożyć na talerze, posypać cukrem i dodać porcję bitej śmietany.