Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gotowałam knedle latem a dzięki zamrożonym owocom mogę je gotować cały rok
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 6433
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 942
Te tureckie bułeczki to jakby połączenie croissanta z bajglem..... Puszyste,...
Odsłon: 171
Sałatka z grillowanym serem halloumi i granatem. Sprawdzi się świetnie jako s...
Odsłon: 88
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 6433
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 942
Te tureckie bułeczki to jakby połączenie croissanta z bajglem..... Puszyste,...
Odsłon: 171
Sałatka z grillowanym serem halloumi i granatem. Sprawdzi się świetnie jako s...
Odsłon: 88
Składniki
1. ziemniaki obrać, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, przecisnąć przez praskę, 2. ziemniaki podzielić na 4 części, jedną część odsunąć, miejsce wypełnić mąką ziemniaczaną, dodać odłożone ziemniaki i jajko, ciasto dokładnie wyrobić, 3. z ciasta formować okrągłe lub podłużne knedle, do środka włożyć śliwkę, 4. kluski wkładać do osolonego wrzątku, gotować na małym ogniu ok 5 min od wypłynięcia, 5. podawać polane jogurtem greckim, posypane cukrem i cynamonem, smacznego