Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gotowałam knedle latem a dzięki zamrożonym owocom mogę je gotować cały rok
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12644
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1324
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39472
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12644
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1324
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39472
Składniki
1. ziemniaki obrać, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, przecisnąć przez praskę, 2. ziemniaki podzielić na 4 części, jedną część odsunąć, miejsce wypełnić mąką ziemniaczaną, dodać odłożone ziemniaki i jajko, ciasto dokładnie wyrobić, 3. z ciasta formować okrągłe lub podłużne knedle, do środka włożyć śliwkę, 4. kluski wkładać do osolonego wrzątku, gotować na małym ogniu ok 5 min od wypłynięcia, 5. podawać polane jogurtem greckim, posypane cukrem i cynamonem, smacznego