Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gotowałam knedle latem a dzięki zamrożonym owocom mogę je gotować cały rok
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1881
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7407
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2915
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1881
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7407
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2915
Składniki
1. ziemniaki obrać, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, przecisnąć przez praskę, 2. ziemniaki podzielić na 4 części, jedną część odsunąć, miejsce wypełnić mąką ziemniaczaną, dodać odłożone ziemniaki i jajko, ciasto dokładnie wyrobić, 3. z ciasta formować okrągłe lub podłużne knedle, do środka włożyć śliwkę, 4. kluski wkładać do osolonego wrzątku, gotować na małym ogniu ok 5 min od wypłynięcia, 5. podawać polane jogurtem greckim, posypane cukrem i cynamonem, smacznego