Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne knedle, od dzisiaj moje ulubione :-) Do tej pory jadłam tylko ze śliwkami ale to nadzienie absolutnie je przebija :-)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1261
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10250
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4660
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 726
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1261
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10250
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4660
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 726
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie, obrać, przecisnąć przez praskę, wystudzić. Twaróg zmielić, utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, żółtkiem i cynamonem na gładką masę. Do ziemniaków dodać mąki, jajko i sól, delikatnie zagnieść elastyczne ciasto (jeśli będzie zbyt rzadkie, dodać jeszcze trochę mąki). Z ciasta uformować wałek o śr. ok. 7-8 cm, odkrajać plastry ok. 1,5 cm i rozgniatać je delikatnie. Na środek ułożyć farsz i zlepiać dokładnie jak pierogi, a pozniej formować kule. Gotować w lekko osolonym wrzątku na małym ogniu ok. 5 min. od wypłynięcia. Podawać polane śmietanką lub tak jak u mnie, posypane cynamonem. Smacznego :-)