Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne knedle, od dzisiaj moje ulubione :-) Do tej pory jadłam tylko ze śliwkami ale to nadzienie absolutnie je przebija :-)
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie, obrać, przecisnąć przez praskę, wystudzić. Twaróg zmielić, utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, żółtkiem i cynamonem na gładką masę. Do ziemniaków dodać mąki, jajko i sól, delikatnie zagnieść elastyczne ciasto (jeśli będzie zbyt rzadkie, dodać jeszcze trochę mąki). Z ciasta uformować wałek o śr. ok. 7-8 cm, odkrajać plastry ok. 1,5 cm i rozgniatać je delikatnie. Na środek ułożyć farsz i zlepiać dokładnie jak pierogi, a pozniej formować kule. Gotować w lekko osolonym wrzątku na małym ogniu ok. 5 min. od wypłynięcia. Podawać polane śmietanką lub tak jak u mnie, posypane cynamonem. Smacznego :-)