Superowe danie na obiad.
Knedle z pieczarkami
Składniki
- Ziemniaki 1/2 kg
- mąka pszenna Typ 500 15 dag
- Mąka ziemniaczana 2 łyżki
- Jajo kurze 2 szt
- Pieczarki 1/2 kg
- Cebula biała 3 szt
- tłuszcz 2 łyzki
- Jajo kurze do pieczarek
- Masło 1 łyżka
- Ser żółty 10 dag
- Bułka tarta 1 łyzka
- sól i pieprz do smaku
Składniki
- Ziemniaki 1/2 kg
- mąka pszenna Typ 500 15 dag
- Mąka ziemniaczana 2 łyżki
- Jajo kurze 2 szt
- Pieczarki 1/2 kg
- Cebula biała 3 szt
- tłuszcz 2 łyzki
- Jajo kurze do pieczarek
- Masło 1 łyżka
- Ser żółty 10 dag
- Bułka tarta 1 łyzka
- sól i pieprz do smaku

Etapy przygotowania
Wykonanie: Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić i utłuc. Następnie połączyć z mąkami, 2 jajkami, solą do smaku i przyrządzić ciasto na knedle.

W międzyczasie usmażyć drobno posiekane pieczarki z posiekaną cebulą na tłuszczu. Po przestudzeni pieczarek dodać 1 jajko, bułkę tartą, przyprawy do smaku i całość dokładnie wymieszać.

Z ciasta uformować wałek, kroić w plastry i na dłoni robić placuszki nadziewając nadzieniem pieczarkowym. Sklejać w kuleczki i gotować w osolonej wodzie. Gotowe knedelki ułożyć na półmisku, polać stopionym masłem i posypać startym serem.

Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (12)
Ostatnio komentowane przepisy

Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Walentynki
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Nabiał
- Ser
- Kurczak
- Placki
- Rolady
- Szynki
- Dla zdrowia
Odsłon: 155

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 440
Ostatnio komentowane przepisy

Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Walentynki
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Nabiał
- Ser
- Kurczak
- Placki
- Rolady
- Szynki
- Dla zdrowia
Odsłon: 155

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 440



Składniki
- Ziemniaki 1/2 kg
- mąka pszenna Typ 500 15 dag
- Mąka ziemniaczana 2 łyżki
- Jajo kurze 2 szt
- Pieczarki 1/2 kg
- Cebula biała 3 szt
- tłuszcz 2 łyzki
- Jajo kurze do pieczarek
- Masło 1 łyżka
- Ser żółty 10 dag
- Bułka tarta 1 łyzka
- sól i pieprz do smaku
Wykonanie: Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić i utłuc. Następnie połączyć z mąkami, 2 jajkami, solą do smaku i przyrządzić ciasto na knedle.
W międzyczasie usmażyć drobno posiekane pieczarki z posiekaną cebulą na tłuszczu. Po przestudzeni pieczarek dodać 1 jajko, bułkę tartą, przyprawy do smaku i całość dokładnie wymieszać.
Z ciasta uformować wałek, kroić w plastry i na dłoni robić placuszki nadziewając nadzieniem pieczarkowym. Sklejać w kuleczki i gotować w osolonej wodzie. Gotowe knedelki ułożyć na półmisku, polać stopionym masłem i posypać startym serem.
Coś pysznego.
Domowy pasztet najlepszy :)
Wygląda idealnie.:)
Dla mnie świetne, ja uwielbiam nerki.
świetna propozycja :)