Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Superowe danie na obiad.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1509
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231901
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5028
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1509
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231901
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5028
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić i utłuc. Następnie połączyć z mąkami, 2 jajkami, solą do smaku i przyrządzić ciasto na knedle.
W międzyczasie usmażyć drobno posiekane pieczarki z posiekaną cebulą na tłuszczu. Po przestudzeni pieczarek dodać 1 jajko, bułkę tartą, przyprawy do smaku i całość dokładnie wymieszać.
Z ciasta uformować wałek, kroić w plastry i na dłoni robić placuszki nadziewając nadzieniem pieczarkowym. Sklejać w kuleczki i gotować w osolonej wodzie. Gotowe knedelki ułożyć na półmisku, polać stopionym masłem i posypać startym serem.