Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Superowe danie na obiad.
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 6
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 115
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 120
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 179
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 6
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 115
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 120
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 179
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić i utłuc. Następnie połączyć z mąkami, 2 jajkami, solą do smaku i przyrządzić ciasto na knedle.
W międzyczasie usmażyć drobno posiekane pieczarki z posiekaną cebulą na tłuszczu. Po przestudzeni pieczarek dodać 1 jajko, bułkę tartą, przyprawy do smaku i całość dokładnie wymieszać.
Z ciasta uformować wałek, kroić w plastry i na dłoni robić placuszki nadziewając nadzieniem pieczarkowym. Sklejać w kuleczki i gotować w osolonej wodzie. Gotowe knedelki ułożyć na półmisku, polać stopionym masłem i posypać startym serem.