Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Superowe danie na obiad.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182099
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182099
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić i utłuc. Następnie połączyć z mąkami, 2 jajkami, solą do smaku i przyrządzić ciasto na knedle.
W międzyczasie usmażyć drobno posiekane pieczarki z posiekaną cebulą na tłuszczu. Po przestudzeni pieczarek dodać 1 jajko, bułkę tartą, przyprawy do smaku i całość dokładnie wymieszać.
Z ciasta uformować wałek, kroić w plastry i na dłoni robić placuszki nadziewając nadzieniem pieczarkowym. Sklejać w kuleczki i gotować w osolonej wodzie. Gotowe knedelki ułożyć na półmisku, polać stopionym masłem i posypać startym serem.