Knedle z serem
Składniki
- 4 jaja
- 50 dag sera białego
- 10 dag kaszy manny
- 1 łyżka bułki tartej
- 3 dag mąki pszennej
- 5 dag margaryny
- do smaku sól
Składniki
- 4 jaja
- 50 dag sera białego
- 10 dag kaszy manny
- 1 łyżka bułki tartej
- 3 dag mąki pszennej
- 5 dag margaryny
- do smaku sól

Etapy przygotowania
Ser mielimy dwa razy w maszynce do mięsa a następnie i mieszamy z kaszą manną i odstawiamy na 30 minut w chłodne miejsce.Dwa deka margaryny ucieramy z żółtkami dodajemy porcjami ser i dokładnie mieszamy. Z białek i odrobiny soli ubijamy pianę, dodajemy ją na końcu do masy serowej i dokładnie delikatnie mieszamy. Ręce oprószamy mąką i z masy formujemy nieduże kulki.Na osolony wrzątek wrzucamy knedle. Lekko mieszamy -przykrywamy. Gotujemy ok. 4 minut od ich wypłynięcia na wierzch. Knedle podajemy z resztą stopionej margaryny i mieszamy z bułką tartą.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Składa się z kakaowego biszkoptu kremu adwokatowego , śmietanki i polewy adwo...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
Odsłon: 1059
Ostatnio komentowane przepisy

Składa się z kakaowego biszkoptu kremu adwokatowego , śmietanki i polewy adwo...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
Odsłon: 1059



Składniki
- 4 jaja
- 50 dag sera białego
- 10 dag kaszy manny
- 1 łyżka bułki tartej
- 3 dag mąki pszennej
- 5 dag margaryny
- do smaku sól
Ser mielimy dwa razy w maszynce do mięsa a następnie i mieszamy z kaszą manną i odstawiamy na 30 minut w chłodne miejsce.Dwa deka margaryny ucieramy z żółtkami dodajemy porcjami ser i dokładnie mieszamy. Z białek i odrobiny soli ubijamy pianę, dodajemy ją na końcu do masy serowej i dokładnie delikatnie mieszamy. Ręce oprószamy mąką i z masy formujemy nieduże kulki.Na osolony wrzątek wrzucamy knedle. Lekko mieszamy -przykrywamy. Gotujemy ok. 4 minut od ich wypłynięcia na wierzch. Knedle podajemy z resztą stopionej margaryny i mieszamy z bułką tartą.