Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 753
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1024
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2052
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 753
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1024
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2052
Składniki
Ser mielimy dwa razy w maszynce do mięsa a następnie i mieszamy z kaszą manną i odstawiamy na 30 minut w chłodne miejsce.Dwa deka margaryny ucieramy z żółtkami dodajemy porcjami ser i dokładnie mieszamy. Z białek i odrobiny soli ubijamy pianę, dodajemy ją na końcu do masy serowej i dokładnie delikatnie mieszamy. Ręce oprószamy mąką i z masy formujemy nieduże kulki.Na osolony wrzątek wrzucamy knedle. Lekko mieszamy -przykrywamy. Gotujemy ok. 4 minut od ich wypłynięcia na wierzch. Knedle podajemy z resztą stopionej margaryny i mieszamy z bułką tartą.