Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i szybki obiad na słodko z wykorzystaniem sezonowych owoców.
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 322
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 758
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 63
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 252
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 322
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 758
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 63
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 252
Składniki
Truskawki umyj, osusz i usuń szypułki. Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź. Przeciśnij przez praskę. Umieść ziemniaki w misce i podziel na 4 części. Jedną cześć wyciąg i połóż na pozostałe ziemniaki ( patrz video). W puste miejsce wsyp tyle mąki ile było ziemniaków. Dodaj skrobię ziemniaczaną, jajko i wyrób na gładką masę. Dłoń oprósz mąką, zrób placek z ciasta, połóż truskawkę i dobrze sklej ciasto. Połóż na posypanej mąką desce. Gotuj w lekko osolonej wodzie, od wypłynięcia 2 minuty. Przed podaniem polej roztopionym masełkiem oraz posyp cukrem trzcinowym połączonym z cukrem waniliowym. Smacznego
Więcej przepisów znajdziesz na Instagramie @smacznie_na_talerzu