Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ku radości najmłodszego w rodzinie - knedle z truskawkami wg przepisu Babci. :) I jak tu nie tęsknić za latem?
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8283
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2856
Polecam.
Odsłon: 1505
Polecam.
Odsłon: 445
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8283
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2856
Polecam.
Odsłon: 1505
Polecam.
Odsłon: 445
Składniki
Wodę zagotować z margaryną. Do miski z mąką i solą wlać gorącą wodę z margaryną i wyrabiać ciasto drewnianą łyżką.
Ciasto przełożyć na stolnicę i wyrobić elastyczną masę.
Odrywać po kawałku ciasta, formować cienkie płatki, wkładać po jednej mrożonej truskawce i formować knedle.
Gotować w osolonej wodzie 3-4 minuty od momentu wypłynięcia.
Podawać z bitą śmietaną.
Smacznego!