Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mieciutkie i pyszne
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10759
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4816
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 939
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9191
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1358
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10759
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4816
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 939
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9191
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1358
Składniki
ziemniaki ugotowac w osolonej wodzie, rozgniesc je i wystudzic. do zimnych ziemniakow dodac jajko i wyrobic reka. gdy masa bedzie jednolita, wsypywac powoli make, tyle, az ciasto przestanie kleic sie do rak (nie mzoe byc zbyt twarde).
z ciasta odrywac kawalki wielkosci malego jablka, rozgniesc w dloni na placek, nadziewac wisniami zmieszanym z cukrem, zakleic i formowac kule. gotowac w osolonej wodzie, po wyplynieciu na powierzchnie gotowac ok 3-4 min.
slodka bulka tarta: bulke wymieszac z olejem, podgrzac, kiedy zapach zacznie byc intensywny zestawic z gazu, wsypac 100g cukru, wymieszac. tak przygotowana bulka tarta posypac knedle.
smacznego :)