Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mieciutkie i pyszne
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30911
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3630
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4337
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1133
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30911
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3630
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4337
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1133
Składniki
ziemniaki ugotowac w osolonej wodzie, rozgniesc je i wystudzic. do zimnych ziemniakow dodac jajko i wyrobic reka. gdy masa bedzie jednolita, wsypywac powoli make, tyle, az ciasto przestanie kleic sie do rak (nie mzoe byc zbyt twarde).
z ciasta odrywac kawalki wielkosci malego jablka, rozgniesc w dloni na placek, nadziewac wisniami zmieszanym z cukrem, zakleic i formowac kule. gotowac w osolonej wodzie, po wyplynieciu na powierzchnie gotowac ok 3-4 min.
slodka bulka tarta: bulke wymieszac z olejem, podgrzac, kiedy zapach zacznie byc intensywny zestawic z gazu, wsypac 100g cukru, wymieszac. tak przygotowana bulka tarta posypac knedle.
smacznego :)