Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojej Mamy,a Mama nie żyje już 34 lata.Zawsze tak robiłam i wychodzą przepyszne.Bardzo polecam.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 84
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 84
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Składniki
CIASTO Mąkę ,jajko ,sól i gorącą wodę dobrze wyrobić.Jeśli ciasto jest za gęste dodać jeszcze wody,zarobić i zostawić na 1/2 godz.by ciasto odpoczęło. Umyć i wysuszyć ręcznikiem papierowym śliwki. Ciasto kroić na kwadraty( w zależności od wielkości śliwek,u mnie były mutanty). Każdą śliwkę zawinąć ,skleić ,potem uformować kulkę i kłaść na ściereczkę. Wodę lekko posoloną zagotować,na gotującą kłaść knedle i od momentu zagotowania gotować 5 min. Wybrać łyżką cedzakową,polać zrumienionym masłem i posypać cukrem.
Smacznego życzę!