Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojej Mamy,a Mama nie żyje już 34 lata.Zawsze tak robiłam i wychodzą przepyszne.Bardzo polecam.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 440
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2780
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 917
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1665
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14497
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 440
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2780
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 917
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1665
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14497
Składniki
CIASTO Mąkę ,jajko ,sól i gorącą wodę dobrze wyrobić.Jeśli ciasto jest za gęste dodać jeszcze wody,zarobić i zostawić na 1/2 godz.by ciasto odpoczęło. Umyć i wysuszyć ręcznikiem papierowym śliwki. Ciasto kroić na kwadraty( w zależności od wielkości śliwek,u mnie były mutanty). Każdą śliwkę zawinąć ,skleić ,potem uformować kulkę i kłaść na ściereczkę. Wodę lekko posoloną zagotować,na gotującą kłaść knedle i od momentu zagotowania gotować 5 min. Wybrać łyżką cedzakową,polać zrumienionym masłem i posypać cukrem.
Smacznego życzę!