Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojej Mamy,a Mama nie żyje już 34 lata.Zawsze tak robiłam i wychodzą przepyszne.Bardzo polecam.
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 1396
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 2442
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2257
Dziś kalorie się nie liczą I na takiego paczka czy nawet dwa można sobie śmi...
Odsłon: 232
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 2237
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 1396
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 2442
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2257
Dziś kalorie się nie liczą I na takiego paczka czy nawet dwa można sobie śmi...
Odsłon: 232
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 2237
Składniki
CIASTO Mąkę ,jajko ,sól i gorącą wodę dobrze wyrobić.Jeśli ciasto jest za gęste dodać jeszcze wody,zarobić i zostawić na 1/2 godz.by ciasto odpoczęło. Umyć i wysuszyć ręcznikiem papierowym śliwki. Ciasto kroić na kwadraty( w zależności od wielkości śliwek,u mnie były mutanty). Każdą śliwkę zawinąć ,skleić ,potem uformować kulkę i kłaść na ściereczkę. Wodę lekko posoloną zagotować,na gotującą kłaść knedle i od momentu zagotowania gotować 5 min. Wybrać łyżką cedzakową,polać zrumienionym masłem i posypać cukrem.
Smacznego życzę!