Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13670
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2883
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1183
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13670
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2883
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1183
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować. Wystudzić, przecisnąć przez praskę. Dodać przesianą mąkę, jajko, szczyptę soli, zagnieść ciasto. Uformować wałek, pociąć na 3 cm paski, rozklepać na kółko. Śliwki umyć, usunąć pestki, pokroić, ułożyć na ciasto.
Na każdą śliwkę wsypać trochę cukru około 1/4 łyżeczki, zlepić brzegi , uformować kulkę.
W garnku zagotować wodę , wrzucić knedle, gotować 4 - 5 minut od wypłynięcia, odcedzić. Podawać jak kto lubi , polane wysmażoną lub bitą śmietaną.