Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować. Wystudzić, przecisnąć przez praskę. Dodać przesianą mąkę, jajko, szczyptę soli, zagnieść ciasto. Uformować wałek, pociąć na 3 cm paski, rozklepać na kółko. Śliwki umyć, usunąć pestki, pokroić, ułożyć na ciasto.
Na każdą śliwkę wsypać trochę cukru około 1/4 łyżeczki, zlepić brzegi , uformować kulkę.
W garnku zagotować wodę , wrzucić knedle, gotować 4 - 5 minut od wypłynięcia, odcedzić. Podawać jak kto lubi , polane wysmażoną lub bitą śmietaną.