Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, pyszne, mniam
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25899
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3111
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1402
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25899
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3111
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1402
Składniki
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, ostudzić przekręcić przez maszynkę.
Następnie ziemniaki wyrobić z jajkiem i mąką, mąkę wsypywać stopniowo ( na kg ziemniaków też daję całe jajko).
Uformować z ciasta walec, pociąć nożem i w każdy kawałek włożyć śliwkę obraną z pestki. Walec i knedle podsypać mąką. Wychodzi z tej ilości ok. 42 szt.
Gotować w osolonej wodzie, po wypłynięciu na wierzch gotować ok 5 minut.
Podawać polane śmietaną gęstą i posypane cukrem.
SMACZNEGO!!!