Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, pyszne, mniam
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 79
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3324
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1164
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 79
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3324
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1164
Składniki
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, ostudzić przekręcić przez maszynkę.
Następnie ziemniaki wyrobić z jajkiem i mąką, mąkę wsypywać stopniowo ( na kg ziemniaków też daję całe jajko).
Uformować z ciasta walec, pociąć nożem i w każdy kawałek włożyć śliwkę obraną z pestki. Walec i knedle podsypać mąką. Wychodzi z tej ilości ok. 42 szt.
Gotować w osolonej wodzie, po wypłynięciu na wierzch gotować ok 5 minut.
Podawać polane śmietaną gęstą i posypane cukrem.
SMACZNEGO!!!