Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, pyszne, mniam
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 658
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 306
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 658
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 306
Składniki
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, ostudzić przekręcić przez maszynkę.
Następnie ziemniaki wyrobić z jajkiem i mąką, mąkę wsypywać stopniowo ( na kg ziemniaków też daję całe jajko).
Uformować z ciasta walec, pociąć nożem i w każdy kawałek włożyć śliwkę obraną z pestki. Walec i knedle podsypać mąką. Wychodzi z tej ilości ok. 42 szt.
Gotować w osolonej wodzie, po wypłynięciu na wierzch gotować ok 5 minut.
Podawać polane śmietaną gęstą i posypane cukrem.
SMACZNEGO!!!