Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gdy nam zostanie ziemniaków z obiadu można zrobić pyszne knedle. Jak wyjdzie mi ich za dużo to je mrożę, a gdy zimą mam smaka na knedle ze śliwkami to wykorzystuje mrożone śliwki tylko je rozmrażam i odsączam na sitku :)
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
ziemniaki obrane ugotować, przestudzone zmielić w maszynce do mięsa lub przecisnąć przez praskę, dodać mąkę ziemniaczaną, jajko, sól, olej i wyrobić ciasto.
śliwki umyć, wypestkować i podzielić na połówki. Z ciasta formować małe placuszki nakładać połówki śliwek i 1/2 łyżeczki cukru w zależności od słodkości śliwek, zlepiać, wyrabiać kulki i gotować.
Po ugotowaniu wykładam knedle na talerz i polewam je roztopionym masłem z dodatkiem przyrumienionych płatków migdałowych i cukrem. Smacznego