Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gdy nam zostanie ziemniaków z obiadu można zrobić pyszne knedle. Jak wyjdzie mi ich za dużo to je mrożę, a gdy zimą mam smaka na knedle ze śliwkami to wykorzystuje mrożone śliwki tylko je rozmrażam i odsączam na sitku :)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 238
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 222
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1328
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 810
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 238
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 222
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1328
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 810
Składniki
ziemniaki obrane ugotować, przestudzone zmielić w maszynce do mięsa lub przecisnąć przez praskę, dodać mąkę ziemniaczaną, jajko, sól, olej i wyrobić ciasto.
śliwki umyć, wypestkować i podzielić na połówki. Z ciasta formować małe placuszki nakładać połówki śliwek i 1/2 łyżeczki cukru w zależności od słodkości śliwek, zlepiać, wyrabiać kulki i gotować.
Po ugotowaniu wykładam knedle na talerz i polewam je roztopionym masłem z dodatkiem przyrumienionych płatków migdałowych i cukrem. Smacznego