Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gdy nam zostanie ziemniaków z obiadu można zrobić pyszne knedle. Jak wyjdzie mi ich za dużo to je mrożę, a gdy zimą mam smaka na knedle ze śliwkami to wykorzystuje mrożone śliwki tylko je rozmrażam i odsączam na sitku :)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1264
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5787
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8815
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18392
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1264
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5787
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8815
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18392
Składniki
ziemniaki obrane ugotować, przestudzone zmielić w maszynce do mięsa lub przecisnąć przez praskę, dodać mąkę ziemniaczaną, jajko, sól, olej i wyrobić ciasto.
śliwki umyć, wypestkować i podzielić na połówki. Z ciasta formować małe placuszki nakładać połówki śliwek i 1/2 łyżeczki cukru w zależności od słodkości śliwek, zlepiać, wyrabiać kulki i gotować.
Po ugotowaniu wykładam knedle na talerz i polewam je roztopionym masłem z dodatkiem przyrumienionych płatków migdałowych i cukrem. Smacznego