Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kule ziemniaczane z mięsem jest to bardzo prosta potrawa, ale jaka smaczna. Dodatek mięsa według mojego przepisu powoduje, że nawet najbardziej wymagające podniebienia będą miały dużą satysfakcje w spożywaniu tej potrawy.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7229
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2686
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20202
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 583
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 810
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7229
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2686
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20202
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 583
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 810
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Studzimy i przepuszczamy przez praskę. Ziemniaki możemy ugotować dzień wcześniej. Ziemniaki ubijamy w misce lub w garnku dzielimy na 4 części. Wyjmujemy jedną część ziemniaków i w ich miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną. I dla tego nie pisałem ile tej mąki będzie potrzeba. Następnie dokładamy wyjęte ziemniaki, dodajemy sól, pieprz i jajko i wszystko mieszamy na gładką masę.
Wykładamy na blat część ziemniaków, podsypujemy mąką i dzielimy na mniejsze kawałki. Formujemy z nich kulę i spłaszczamy dłonią na kształt małego placka.
Na środek każdego placka kładziemy nadzienie mięsne przygotowane wg mojego przepisu (https://smaker.pl/przepisy-przekaski/przepis-pasta-boczkowa,1998203,bobby.html), zlepiamy i formujemy kulki wielkości dużego orzecha włoskiego lub mandarynki.
Kluski wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę partiami. Oprócz kul z nadzieniem może zrobić również bez nadzienia i gotować w tej samej wodzie. Gotujemy około 6-8 minut od zagotowania i wypłynięcia na wierzch. Wyławiamy kluski łyżką cedzakową i odsączamy na talerzu.
Wykładamy na półmisek lub talerze i okraszamy przesmażonym boczkiem lub cebulką. Smacznego!