Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie knedle robiła moja babcia, robiła moja mam. Robię więc i ja. Proste w wykonaniu, rewelacyjny smak. Polecam!!!
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 673
Sernik cytrynowy to deser o wyjątkowo delikatnej konsystencji i orzeźwiającym...
Odsłon: 34
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 2120
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 182
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 673
Sernik cytrynowy to deser o wyjątkowo delikatnej konsystencji i orzeźwiającym...
Odsłon: 34
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 2120
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 182
Składniki
Umyte ziemniaki ugotuj do miękkości w mundurkach. Lekko wystudź. Obierz. Przeciśnij przez praskę do ziemniaków. Dodaj jajka i mąkę. Zagnieć ciasto. Uformuj wałek (o średnicy 3-4 cm). Wałek podziel nożem na mniejsze części. Śliwki umyj, pozbaw pestek. Środek każdej śliwki posyp szczyptą cukru waniliowego i szczyptą cynamonu. Z kawałków ciasta formuj placuszki. Na środek kładź po 1 śliwce. Zlep ciasto formując kulę. Knedle gotuj w osolonym wrzątku przez ok. 5 minut od momentu wypłynięcia. Odcedź na sitku. Knedle podaj polane roztopionym masłem, posypane cukrem i płatkami migdałowymi.