Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na obiad dla całej rodziny.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 204
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 335
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 204
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 335
Składniki
Ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Dokładnie ugniatamy na purre. Ziemniaki przekładamy na stolnicę. Dodajemy mąkę i jajko. Zagniatamy ciasto.
Ciasto rozwałkowujemy na grubość 1/2 cm. Kroimy na kwadraty. Na każdy kawałek ciasta kładziemy śliwkę. Ciasto zlepiamy w kulę.
Knedle gotujmy około 10 minut w osolonej wodzie. Wykładamy na talerze. Jogurt naturalny lub śmietanę mieszamy z cukrem Sosem polewamy ugotowane knedle.