Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na obiad dla całej rodziny.
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 5366
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29630
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 5366
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29630
Składniki
Ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Dokładnie ugniatamy na purre. Ziemniaki przekładamy na stolnicę. Dodajemy mąkę i jajko. Zagniatamy ciasto.
Ciasto rozwałkowujemy na grubość 1/2 cm. Kroimy na kwadraty. Na każdy kawałek ciasta kładziemy śliwkę. Ciasto zlepiamy w kulę.
Knedle gotujmy około 10 minut w osolonej wodzie. Wykładamy na talerze. Jogurt naturalny lub śmietanę mieszamy z cukrem Sosem polewamy ugotowane knedle.