Do góry

Dania główne Przepis na:

kociołek na żywym ogniu "Prażonki"

kociołek na żywym ogniu Prażonki

Autor:

Przepisów i artykułów: 89 Ocena: 376

Dodano:

Odsłon: 618

przepis i wykonanie mojej kuzynki Doroty...

Składniki

  • 2 kg ziemniakow
  • 0,5 kg kiełbasa zwyczajna
  • kawałek boczku
  • 4 duże cebule
  • liście białej kapusty
  • dwie marchewki
  • Ziele angielskie- kilka
  • liście laurowe- kilka
  • tymianek- łyżeczka
  • sól,pieprz -według uznania
  • kilka przeciśniętych przez praskę ząbków czosnku.
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
kociołek na żywym ogniu "Prażonki"

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.Tak samo kroimy kiełbasę,boczek.marchewkę i cebule.Naczynie w którym będziemy przygotowywać danie wykładamy liścmi białej kapusty Wrzucamy wymieszane z przyprawami składniki.Wierzch przykrywamy liściem kapusty.Zakręcamy kociołek.Stawiamy na małym ogniu na około 1.5 do 2 godzin.Po otwarciu delikatnie zamieszać.Gotowe!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń