Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry pomysł na każdą porę roku! A Sylwester może być z nim wspaniały:-)
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 126
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 745
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 126
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 745
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Składniki
Warzywa umyć. Obrać ze skórki. Pokroić w mniejsze kawałki. Kiełbasę, boczek i fileta pokroić Wszystko wrzucamy do dłużej miski. Dodajemy do całości przypraw (te co lubicie). Zostawiacie na min 2 godziny (najlepiej jeszcze dłużej) żeby nam się to wszystko dobrze zamarynowało. W między czasie przygotowujemy kociołek. Wysmarowujemy środek smalcem, żeby nam kapusta nie przywierała (smalcu nie żałujemy). Następnie wykładamy środek (spód i boki kociołka) liśćmi kapusty. Teraz całość z naszej miseczki wkładamy do kociołka. Zamykamy kociołek i zabieramy go na palenisko. ( w moim przypadku na trawie ustawiam 3 cegły i kładę kociołka na nie). Oczywiście kładziemy drewienka pod kociołek i podpalamy. Po 2,5 - 3 godz nasze jedzenie z kociołka będzie gotowe. ( w miedzy czasie można sprawdzić, czy wszystko mięknie i dostosować czas duszenia. Wszystko musi być bardzo miękkie) Zapraszam do obejrzenia filmu. Link poniżej :-) Życzę smacznego!!!