Do góry

Dania główne Przepis na:

Kociołek - przygotowujemy kociołka!

Kociołek - przygotowujemy kociołka!

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 520

Dodano:

Odsłon: 11889

Dobry pomysł na każdą porę roku! A Sylwester może być z nim wspaniały:-)

Składniki

  • Filet z kurczaka
  • Boczek wędzony
  • Kiełbasa
  • Ziemniaki
  • Marchew
  • Cebula biała
  • Papryka
  • Kapusta głowiasta
  • Smalec
  • Przyprawy: sól, pieprz, papryka, lubczyk
  • Przyprawa do kurczaka
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kociołek - przygotowujemy kociołka!

Przygotowanie

  1. Warzywa umyć. Obrać ze skórki. Pokroić w mniejsze kawałki.
    Kiełbasę, boczek i fileta pokroić
    Wszystko wrzucamy do dłużej miski. Dodajemy do całości przypraw (te co lubicie). Zostawiacie na min 2 godziny (najlepiej jeszcze dłużej) żeby nam się to wszystko dobrze zamarynowało.
    W między czasie przygotowujemy kociołek.
    Wysmarowujemy środek smalcem, żeby nam kapusta nie przywierała (smalcu nie żałujemy).
    Następnie wykładamy środek (spód i boki kociołka) liśćmi kapusty.
    Teraz całość z naszej miseczki wkładamy do kociołka. Zamykamy kociołek i zabieramy go na palenisko. ( w moim przypadku na trawie ustawiam 3 cegły i kładę kociołka na nie). Oczywiście kładziemy drewienka pod kociołek i podpalamy. Po 2,5 - 3 godz nasze jedzenie z kociołka będzie gotowe. ( w miedzy czasie można sprawdzić, czy wszystko mięknie i dostosować czas duszenia. Wszystko musi być bardzo miękkie)

    Zapraszam do obejrzenia filmu. Link poniżej :-)

    Życzę smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń