Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygotujesz w rękawie w piekarniku. Doskonały pomysł na szybki i sycący obiad dla całej rodziny. Jeśli jesteś zabiegany, przygotuj większą porcję - to danie można wielokrotnie odgrzewać i dobrze znosi przechowywanie w lodówce. Dlatego też będzie idealnym obiadem na kilka dni.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2264
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18030
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2021
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2264
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18030
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2021
Składniki
Karkówkę umyj, osusz, a następnie pokrój w plastry. Wtedy podziel jeszcze na średniej wielkości paski. Posól i popieprz z każdej strony. Przełóż do miski.
Ziemniaki obierz, pokrój na średniej wielkości kawałki. Marchewki obierz i posiekaj w plastry. Cebulę pokrój w piórka. Włóż do miski, posól, popieprz. Wsyp przyprawy i zamieszaj.
Teraz przełóż wszystko do rękawa pieczeniowego. Wlej na koniec ketchup, dodaj musztardę i oliwę. Zamieszaj całość, aby dodatki dotarły do każdego składnika. Zamknij rękaw do pieczenia i przełóż go na naczynie żaroodporne.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni Celsjusza. Włóż kociołek wiejski i piecz przez godzinę. W połowie czasu ostrożnie przełóż rękaw na drugą stronę. Po godzinie rozetnij rękaw i zostaw jeszcze na 10 minut.