Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Eksplozja smaków. Słodkawe od mleka kokosowego i mango, pikantne od żółtej pasty curry, kwaskowe od limonki. Przepyszne!!!!
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2374
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3535
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4344
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74437
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2374
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3535
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4344
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74437
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, czosnek i imbir w cienkie plasterki, trawę cytrynową lekko naciąć wzdłuż, wrzucić wszystko do garnka na rozgrzany olej kokosowy. Dodać pokrojoną w paski paprykę, dusić aż warzywa lekko zmiękną.
Do warzyw dodać łyżkę pasty curry (pasta curry jest słona, więc sosu nie trzeba dodatkowo solić), wymieszać. Wrzucić do garnka pokrojoną pierś z kurczaka, dusić razem kilka minut.
Następnie wlać mleko kokosowe, wrzucić pokrojone w kostkę mango i liście limonki kafir, gotować kolejne 2-3 minuty.
Na koniec sos doprawić sokiem z limonki. Gotowe curry podawać z ryżem, posypane listkami kolendry.