Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Eksplozja smaków. Słodkawe od mleka kokosowego i mango, pikantne od żółtej pasty curry, kwaskowe od limonki. Przepyszne!!!!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 301
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 24544
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8926
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 715
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 301
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 24544
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8926
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 715
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, czosnek i imbir w cienkie plasterki, trawę cytrynową lekko naciąć wzdłuż, wrzucić wszystko do garnka na rozgrzany olej kokosowy. Dodać pokrojoną w paski paprykę, dusić aż warzywa lekko zmiękną.
Do warzyw dodać łyżkę pasty curry (pasta curry jest słona, więc sosu nie trzeba dodatkowo solić), wymieszać. Wrzucić do garnka pokrojoną pierś z kurczaka, dusić razem kilka minut.
Następnie wlać mleko kokosowe, wrzucić pokrojone w kostkę mango i liście limonki kafir, gotować kolejne 2-3 minuty.
Na koniec sos doprawić sokiem z limonki. Gotowe curry podawać z ryżem, posypane listkami kolendry.