Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Eksplozja smaków. Słodkawe od mleka kokosowego i mango, pikantne od żółtej pasty curry, kwaskowe od limonki. Przepyszne!!!!
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 949
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104830
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 949
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104830
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, czosnek i imbir w cienkie plasterki, trawę cytrynową lekko naciąć wzdłuż, wrzucić wszystko do garnka na rozgrzany olej kokosowy. Dodać pokrojoną w paski paprykę, dusić aż warzywa lekko zmiękną.
Do warzyw dodać łyżkę pasty curry (pasta curry jest słona, więc sosu nie trzeba dodatkowo solić), wymieszać. Wrzucić do garnka pokrojoną pierś z kurczaka, dusić razem kilka minut.
Następnie wlać mleko kokosowe, wrzucić pokrojone w kostkę mango i liście limonki kafir, gotować kolejne 2-3 minuty.
Na koniec sos doprawić sokiem z limonki. Gotowe curry podawać z ryżem, posypane listkami kolendry.