Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa fasola z wędliną w sosie pomidorowym jest bardzo smaczna i sycąca. To pyszne danie jednogarnkowe.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118695
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8656
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3167
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2482
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118695
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8656
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3167
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2482
Składniki
Umytą fasolę zamoczyć na całą noc. Następnego dnia zmienić wodą i ugotować. Na patelni usmażyć pokrojony w słupki boczek.( gdy jest bardzo chudy dodać łyżkę oleju)
Na tłuszczu z boczku zeszklić posiekaną cebulę. Na drugiej patelni podsmażyć pokrojoną w pół plasterki obraną ze skórki kiełbasę. Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie, ostudzić, pokroić. Kukurydzę i fasolę czerwoną osączyć z zalewy. Wszystkie przygotowane składniki wsypać do miękkiej fasoli.
Dodać koncentrat pomidorowy i ketchup, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.