Do góry

Dania główne Przepis na:

Kolorowa fasola w sosie pomidorowym

Kolorowa fasola w sosie pomidorowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 78 Ocena: 388

Dodano:

Odsłon: 1695

Kolorowa fasola z wędliną w sosie pomidorowym jest bardzo smaczna i sycąca. To pyszne danie jednogarnkowe.

Składniki

  • fasola Jaś 1 szklanka
  • fasolka szparagowa 10 dag
  • fasola czerwona z puszki 1 szkl
  • kukurydza konserwowa 0,5 szklanki
  • ketchup łagodny 2 łyżki
  • cebula 1 szt
  • olej 2 łyżki
  • koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki
  • boczek wędzony 10 dag
  • kiełbasa 30-40 dag
  • sól i pieprz do smaku
  • cukier do smaku
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Umytą fasolę zamoczyć na całą noc. Następnego dnia zmienić wodą i ugotować.
    Na patelni usmażyć pokrojony w słupki boczek.( gdy jest bardzo chudy dodać łyżkę oleju)

  2. Na tłuszczu z boczku zeszklić posiekaną cebulę.
    Na drugiej patelni podsmażyć pokrojoną w pół plasterki obraną ze skórki kiełbasę.
    Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie, ostudzić, pokroić. Kukurydzę i fasolę czerwoną osączyć z zalewy. Wszystkie przygotowane składniki wsypać do miękkiej fasoli.

  3. Dodać koncentrat pomidorowy i ketchup, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń