Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa fasola z wędliną w sosie pomidorowym jest bardzo smaczna i sycąca. To pyszne danie jednogarnkowe.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 790
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425137
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10724
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 790
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425137
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10724
Składniki
Umytą fasolę zamoczyć na całą noc. Następnego dnia zmienić wodą i ugotować. Na patelni usmażyć pokrojony w słupki boczek.( gdy jest bardzo chudy dodać łyżkę oleju)
Na tłuszczu z boczku zeszklić posiekaną cebulę. Na drugiej patelni podsmażyć pokrojoną w pół plasterki obraną ze skórki kiełbasę. Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie, ostudzić, pokroić. Kukurydzę i fasolę czerwoną osączyć z zalewy. Wszystkie przygotowane składniki wsypać do miękkiej fasoli.
Dodać koncentrat pomidorowy i ketchup, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.