Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa fasola z wędliną w sosie pomidorowym jest bardzo smaczna i sycąca. To pyszne danie jednogarnkowe.
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 183
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 93
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 183
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 93
Składniki
Umytą fasolę zamoczyć na całą noc. Następnego dnia zmienić wodą i ugotować. Na patelni usmażyć pokrojony w słupki boczek.( gdy jest bardzo chudy dodać łyżkę oleju)
Na tłuszczu z boczku zeszklić posiekaną cebulę. Na drugiej patelni podsmażyć pokrojoną w pół plasterki obraną ze skórki kiełbasę. Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie, ostudzić, pokroić. Kukurydzę i fasolę czerwoną osączyć z zalewy. Wszystkie przygotowane składniki wsypać do miękkiej fasoli.
Dodać koncentrat pomidorowy i ketchup, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.