Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa fasola z wędliną w sosie pomidorowym jest bardzo smaczna i sycąca. To pyszne danie jednogarnkowe.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5849
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8965
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8212
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5622
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5849
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8965
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8212
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5622
Składniki
Umytą fasolę zamoczyć na całą noc. Następnego dnia zmienić wodą i ugotować. Na patelni usmażyć pokrojony w słupki boczek.( gdy jest bardzo chudy dodać łyżkę oleju)
Na tłuszczu z boczku zeszklić posiekaną cebulę. Na drugiej patelni podsmażyć pokrojoną w pół plasterki obraną ze skórki kiełbasę. Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie, ostudzić, pokroić. Kukurydzę i fasolę czerwoną osączyć z zalewy. Wszystkie przygotowane składniki wsypać do miękkiej fasoli.
Dodać koncentrat pomidorowy i ketchup, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.