Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Frittata to rodzaj omleta, który moze tez byc przygotowany w piekarniku. Lubie taka wersje, gdyz wydaje mi sie bardziej soczysta. Moja fittata sklada sie z pomidorów, dymki i swiezych ziól. Dla bardziej "miesozernych" mozna dodac szynke lub inna wedline.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
Składniki
Jajka roztrzepac w miseczce wraz z drobno posiekanymi pomidorami, dymka i ziolami. Doprawic, wlozyc do foremki wysmarowanej maslem, a nastepnie piec kilka minut w temp. 180° C az wszystko sie zetnie i nabierze zlotego koloru.
Kroic dopiero po 5-8 minutach, serwowac na cieplo, ale smakuje tez na zimno. Mozna tez dodac szynke, wedline, albo posypac serem, jesli ktos lubi. .