Do góry

Dania główne Przepis na:

Kolorowa frittata

Kolorowa frittata

Autor:

Przepisów i artykułów: 289 Ocena: 5522

Dodano:

Odsłon: 4126

Frittata to rodzaj omleta, który moze tez byc przygotowany w piekarniku. Lubie taka wersje, gdyz wydaje mi sie bardziej soczysta. Moja fittata sklada sie z pomidorów, dymki i swiezych ziól. Dla bardziej "miesozernych" mozna dodac szynke lub inna wedline.

Składniki

  • 6 jajek
  • 2 cebule dymki
  • 3 pomidory
  • papryczka chili
  • natka pietruszki
  • koperek
  • trochę kolendry (opcjonalnie)
  • sól, pieprz
  • masło
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka roztrzepac w miseczce wraz z drobno posiekanymi pomidorami, dymka i ziolami. Doprawic, wlozyc do foremki wysmarowanej maslem, a nastepnie piec kilka minut w temp. 180° C az wszystko sie zetnie i nabierze zlotego koloru.

  2. Kroic dopiero po 5-8 minutach, serwowac na cieplo, ale smakuje tez na zimno. Mozna tez dodac szynke, wedline, albo posypac serem, jesli ktos lubi.
    .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (19)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń