Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszna tarta. Dobra na obiad, jak również na większą kolacje :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13149
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1490
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14461
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5975
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13149
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1490
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14461
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5975
Składniki
Mąkę przesiej, dodaj szczyptę soli, żółtko oraz posiekaną zimną margarynę. Zagnieć kruche ciasto. Uformuj kulkę, owiń folią spożywczą i odłóż do lodówki na około 30 minut.
Rozwałkuj ciasto i wylep nim formę do tarty. Obciąż ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 25 minut.
Pierś z kurczaka opłucz, osusz i pokrój w kostkę. Przypraw gyrosem. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć mięso, dodaj posiekany czosnek. Podsmaż, dodaj mieszankę i smaż wg opisu na opakowaniu. Dopraw solą oraz pieprzem.
Upieczony spód wyjmij z piekarnika. Wyłóż farsz. i dopiecz jeszcze około 10 minut w 180 stopniach.