Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszna tarta. Dobra na obiad, jak również na większą kolacje :)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Mąkę przesiej, dodaj szczyptę soli, żółtko oraz posiekaną zimną margarynę. Zagnieć kruche ciasto. Uformuj kulkę, owiń folią spożywczą i odłóż do lodówki na około 30 minut.
Rozwałkuj ciasto i wylep nim formę do tarty. Obciąż ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 25 minut.
Pierś z kurczaka opłucz, osusz i pokrój w kostkę. Przypraw gyrosem. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć mięso, dodaj posiekany czosnek. Podsmaż, dodaj mieszankę i smaż wg opisu na opakowaniu. Dopraw solą oraz pieprzem.
Upieczony spód wyjmij z piekarnika. Wyłóż farsz. i dopiecz jeszcze około 10 minut w 180 stopniach.