Do góry

Dania główne Przepis na:

Kolorowa tarta

Kolorowa tarta

Autor:

Przepisów i artykułów: 107 Ocena: 378

Dodano:

Odsłon: 105

Bardzo pyszna tarta. Dobra na obiad, jak również na większą kolacje :)

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kolorowa tarta

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiej, dodaj szczyptę soli, żółtko oraz posiekaną zimną margarynę. Zagnieć kruche ciasto. Uformuj kulkę, owiń folią spożywczą i odłóż do lodówki na około 30 minut.

  2. Rozwałkuj ciasto i wylep nim formę do tarty. Obciąż ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 25 minut.

  3. Pierś z kurczaka opłucz, osusz i pokrój w kostkę. Przypraw gyrosem. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć mięso, dodaj posiekany czosnek. Podsmaż, dodaj mieszankę i smaż wg opisu na opakowaniu. Dopraw solą oraz pieprzem.

  4. Upieczony spód wyjmij z piekarnika. Wyłóż farsz. i dopiecz jeszcze około 10 minut w 180 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń