Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa zapiekanka nie tylko świetnie wygląda na stole, ale też jest bardzo prosta w przygotowaniu. W tej wersji nie ma dodatku mięsa.
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 217
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 221
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 526
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 148
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 217
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 221
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 526
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 148
Składniki
Zagotuj w garnku wodę na makaron. Wrzuć go i gotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Pod koniec wrzuć oczyszczone i pokrojone na mniejsze różyczki brokuł. Odcedź całość po kilku minutach.
Papryki oczyść z gniazd nasiennych. Pokrój w kostkę. Pomidorki przekrój na pół. Cebulę posiekaj w piórka. Ząbki czosnku obierz i przeciśnij przez praskę.
Makaron i warzywa umieść w głębokim naczyniu żaroodpornym. Dopraw ziołami prowansalskimi.
Wymieszaj śmietanę z jajkami, energicznie i dokładnie. Powinna zrobić się gładka masa. Dodaj też koncentrat pomidorowy i dopraw całość solą oraz pieprzem. Zalej składniki zapiekanki. Posyp całość serem.
Włóż naczynie do nagrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza na około 20 minut.