Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1721
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1153
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2227
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1721
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1153
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2227
Składniki
Ugotowane ziemniaki, pomidor i paprykę kroimy w plastry. Szynkę kroimy w kosteczkę, odsączamy mieszankę groszku z kukurydzą, ser ścieramy na grubych oczkach tarki. W kubku rozbijamy jajka, dodajemy śmietanę, przyprawiamy ostrą papryką, oregano i solą, czosnek granulowany, całość rozbijamy. Blaszkę smarujemy olejem i układamy warstwami zaczynając od ziemniaków, potem papryka, szynka, pomidor, groszek z kukurydzą i tak do wyczerpania składników. Na koniec całość posypujemy serem i zalewamy jajkiem z śmietaną. Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 30 – 40 minut na 200 C.