Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34983
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18436
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34983
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18436
Składniki
Ugotowane ziemniaki, pomidor i paprykę kroimy w plastry. Szynkę kroimy w kosteczkę, odsączamy mieszankę groszku z kukurydzą, ser ścieramy na grubych oczkach tarki. W kubku rozbijamy jajka, dodajemy śmietanę, przyprawiamy ostrą papryką, oregano i solą, czosnek granulowany, całość rozbijamy. Blaszkę smarujemy olejem i układamy warstwami zaczynając od ziemniaków, potem papryka, szynka, pomidor, groszek z kukurydzą i tak do wyczerpania składników. Na koniec całość posypujemy serem i zalewamy jajkiem z śmietaną. Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 30 – 40 minut na 200 C.