Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kocham wszelkiego rodzaju pesta. Goszczą u mnie w domu przynajmniej raz w tygodniu. Dziś postanowiłam połączyć aromatyczną rukolę i bazylię z prażonymi orzeszkami piniowymi, intensywną nutą czosnku i kolorowym makaronem fusilli. Wszystko otula wyraźna nutka koziego sera. Serdecznie polecam :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8541
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1248
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10214
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4645
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 705
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8541
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1248
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10214
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4645
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 705
Składniki
Na początku przygotowujemy aromatyczne pesto: Rukolę, bazylię oraz czosnek przekładamy do rozdrabniacza, dodajemy 3 łyżki oliwy z oliwek i miksujemy dla delikatnego rozdrobnienia składników. Orzeszki piniowe prażymy na patelni, studzimy i rozbijamy w moździerzu. Ser kozi ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Następnie do rozdrobnionych z czosnkiem ziół dodajemy 3 łyżki koziego sera, rozdrobnione orzeszki piniowe, 1 łyżeczkę syropu klonowego (dla dodania delikatnej słodyczy) i pozostałą część oliwy z oliwek. Dokładnie mieszamy i miksujemy kilka sekund. Całość doprawiamy solą morską i świeżo zmielonym pieprzem.
Kolorowy makaron fusilli gotujemy al dente w osolonej wodzie wraz z rozgniecionym ząbkiem czosnku (wtedy całe danie nabierze jeszcze bardziej wyrazistego aromatu). Ugotowany makaron odcedzamy i dokładnie mieszamy z pesto pionowo - ziołowym. Życzę smacznego! :)