Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące na zewnątrz, delikatne w środku, urozmaicone warzywami podnoszącymi ich smak.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2027
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1708
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2027
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1708
Składniki
Mięso doprawić solą, pieprzem, przyprawą gyros. Cukinię, paprykę umyć , utrzeć na tarce o grubszych otworach , dodać do mięsa.
Pomidory pokroić w kostkę. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach. Ser, pomidory dodać do mięsa , wbić jajko, dodać musztardę i 1 łyżkę tartej bułki, dokładnie wymieszać.
Uformować kotleciki, obtoczyć w tartej bułce. Na patelni rozgrzać trochę oleju, smażyć kotleciki na złoty kolor z obu stron. Osączyć na papierowym ręczniku.
Podawać z podpieczonymi ziemniakami i marchewką z groszkiem.