Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące na zewnątrz, delikatne w środku, urozmaicone warzywami podnoszącymi ich smak.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4915
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1073
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9665
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1437
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4915
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1073
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9665
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1437
Składniki
Mięso doprawić solą, pieprzem, przyprawą gyros. Cukinię, paprykę umyć , utrzeć na tarce o grubszych otworach , dodać do mięsa.
Pomidory pokroić w kostkę. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach. Ser, pomidory dodać do mięsa , wbić jajko, dodać musztardę i 1 łyżkę tartej bułki, dokładnie wymieszać.
Uformować kotleciki, obtoczyć w tartej bułce. Na patelni rozgrzać trochę oleju, smażyć kotleciki na złoty kolor z obu stron. Osączyć na papierowym ręczniku.
Podawać z podpieczonymi ziemniakami i marchewką z groszkiem.