Do góry

Dania główne Przepis na:

Kolorowe kotleciki z kurczaka

Kolorowe kotleciki z kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 94 Ocena: 410

Dodano:

Odsłon: 345

Delikatne mięso z kurczaka wzbogacone o różne warzywa,to doskonałe danie na obiad.

Składniki

  • Filet z kurczaka
  • Brokuł 1/2 szt
  • Papryka 1/2 szt.
  • Pieczarki 15 dag
  • Cebula biała 1/2 szt.
  • Suszone pomidory 6 szt.
  • Bułka kajzerka 1 szt.
  • Jajko kurze 1 szt.
  • Tarta bułka 3 łyżki
  • Przecier pomidorowy kartonik 500g
  • Ser mozzarella 20 dag
  • Musztarda francuska 2 łyżeczki
  • Sól ,pieprz,przyprawa do kurczaka
  • Bazylia,oregano
  • Olej do smażenia
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Fileta pokroić w drobną kostkę doprawić solą pieprzem,przyprawą do kurczaka.Cebulę pokroić w kostkę ,pieczarki obrać i pokroić,podsmażyć na oleju.Suszone pomidory pokroić w kostkę.Brokuła rozebrać na małe różyczki ,ugotować przez 3 min., pokroić na drobno.Bułkę kajzerkę namoczyć w mleku lub wodzie.Wszystkie składniki włożyć do salaterki.

  2. Ser mozzarella utrzeć na tarce o grubszych otworach 3/4 dodać do składników,dodać jajko,bułkę kajzerkę,musztardę francuską,wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

  3. Uformować kotleciki.Na patelni rozgrzać olej , obsmażyć ze wszystkich stron.Do naczynia żaroodpornego wlać przecier ,doprawić bazylią i oregano.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.Do przygotowanego przecieru włożyć kotleciki i piec 15 min odwrócić na drugą stronę posypać resztą sera i piec aż ser się zrumieni ok. 15 min

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń