Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo z warzyw z dodatkiem wędliny jest bardzo łatwe do przygotowania. To smaczne i sycące danie jednogarnkowe.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 200
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 286
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 287
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 200
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 286
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 287
Składniki
Fasolkę szparagową umyć, pokroić i blanszować w osolonej wodzie, osączyć.
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojoną paprykę, por i czosnek. Seler i marchewkę obrać, pokroić w kostkę, wsypać do papryki, podsmażyć.
Na patelni zrumienić pokrojoną kiełbasę bez osłonki. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, usunąć nasiona, miąższ pokroić.
Przygotowane składniki wsypać do garnka, zalać niewielką ilością wody, dodać kostkę bulionową i gotować.
Pod koniec dodać pomidory, fasolkę i ketchup, gotować do miękkości. Mąkę wymieszać z odrobiną wody, połączyć z warzywami, zagotować. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.