Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo z warzyw z dodatkiem wędliny jest bardzo łatwe do przygotowania. To smaczne i sycące danie jednogarnkowe.
Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 949
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 25
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 420
Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 949
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 25
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 420
Składniki
Fasolkę szparagową umyć, pokroić i blanszować w osolonej wodzie, osączyć.
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojoną paprykę, por i czosnek. Seler i marchewkę obrać, pokroić w kostkę, wsypać do papryki, podsmażyć.
Na patelni zrumienić pokrojoną kiełbasę bez osłonki. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, usunąć nasiona, miąższ pokroić.
Przygotowane składniki wsypać do garnka, zalać niewielką ilością wody, dodać kostkę bulionową i gotować.
Pod koniec dodać pomidory, fasolkę i ketchup, gotować do miękkości. Mąkę wymieszać z odrobiną wody, połączyć z warzywami, zagotować. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.