Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje się ze słodko-kwaśnymi dodatkami. Do szaszłyków użyłam mięsa z sarniny i wędzonego boczku z dzika. Mięso połączyłam z młodą cukinią, kolorową papryką i czerwoną cebulą. Gotowe szaszłyki ułożyłam na chrupiącej i soczystej surówce z jarmużu. Wyszło pysznie i kolorowo.
długie wykałaczki do szaszłyków, grill
Szaszłyki:
Przyprawy rozcieramy w moździerzu.
Sarninę kroimy w kawałki. Dokładnie nacieramy olejem, musztardą oraz przyprawami. Przykrywamy folią spożywczą, odstawiamy na 30 minut.
Warzywa kroimy w kawałki. Boczek kroimy w cienkie plasterki. Plasterków boczku powinno być tyle samo ile kawałków sarniny.
Na długie wykałaczki nadziewamy warzywa i kawałki mięsa. Sarnina jest bardzo chuda, więc powinna być nadziana bezpośrednio przy boczku.
Szaszłyki grillujemy ze wszystkich stron, aż mięso się przypiecze.
Surówka:
Jarmuż rwiemy na kawałki. Polewamy miodem, olejem oraz sokiem z cytryny. Posypujemy solą oraz pieprzem. Dokładnie masujemy, aż listki będą błyszczały od oleju. Na mandolinie kroimy w cienkie plasterki ogórka i rzodkiewki. Mieszamy z jarmużem. Surówkę przekładamy na dużą płaską miskę. Z jednej strony układamy szaszłyki.
Smacznego.
Takiego dania jeszcze nie smakowaliście, szaszłyki z kurczaka w aromatycznej...
Odsłon: 289
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 90
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 174
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 83
Niebywałe,jak w ciągu miesiąca u sąsiadki wyrosły ma prawie 1 metr okazałe k...
Odsłon: 1053
Świeże warzywa i kremowy bogaty w smaku sos!
Odsłon: 34
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 90
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 174
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 83
Niebywałe,jak w ciągu miesiąca u sąsiadki wyrosły ma prawie 1 metr okazałe k...
Odsłon: 1053
Świeże warzywa i kremowy bogaty w smaku sos!
Odsłon: 34
Składniki
Szaszłyki: Przyprawy rozcieramy w moździerzu. Sarninę kroimy w kawałki. Dokładnie nacieramy olejem, musztardą oraz przyprawami. Przykrywamy folią spożywczą, odstawiamy na 30 minut. Warzywa kroimy w kawałki. Boczek kroimy w cienkie plasterki. Plasterków boczku powinno być tyle samo ile kawałków sarniny.
Na długie wykałaczki nadziewamy warzywa i kawałki mięsa. Sarnina jest bardzo chuda, więc powinna być nadziana bezpośrednio przy boczku. Szaszłyki grillujemy ze wszystkich stron, aż mięso się przypiecze.
Surówka: Jarmuż rwiemy na kawałki. Polewamy miodem, olejem oraz sokiem z cytryny. Posypujemy solą oraz pieprzem. Dokładnie masujemy, aż listki będą błyszczały od oleju. Na mandolinie kroimy w cienkie plasterki ogórka i rzodkiewki. Mieszamy z jarmużem. Surówkę przekładamy na dużą płaską miskę. Z jednej strony układamy szaszłyki.
Smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Litewskie cepeliny
Dania główne
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią
Dania główne
Dietetyczne placki z cukinii
Dania główne
Wieprzowina długo pieczona, rwana / pulled pork
Litewskie cepeliny
Litewskie cepeliny to danie bardzo podobne do doskonale znanych na wschodzie...
Odsłon: 415
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 1550