Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń z mięsa mielonego z dodatkiem papryki i pieczarek. Ciekawy efekt wizualny i pyszny smak. Można serwować na ciepło lub zimno jako danie obiadowe lub wędlinę do kanapek.
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19345
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 429
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8994
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19345
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 429
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8994
Składniki
Pieczarki i cebulę oczyszczamy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy cebulę a gdy się zeszkli dodajemy pieczarki. Doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości. Odstawiamy do wystygnięcia. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Bułkę rwiemy na kawałki, zalewamy mlekiem i po 20 min odciskamy. Do miski przekładamy mięso mielone i dodajemy bułkę, jajka, pieczarki z cebulą, paprykę i przyprawy do smaku. Wszystko dokładnie wyrabiamy, formujemy dużego pulpeta i przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Na wierzchu układamy plastry boczku, które ochronią pieczeń przed wysuszeniem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i pieczemy ok. 50-60 min.